Légfüggesztéses kompresszorLégfüggesztéses kompresszor
Légfüggesztéses kompresszor Mi a légfüggesztéses kompresszor és hogy működik
légrugós kompresszor típusai és márkái
A légrugós kompresszor eredetének garanciája
Problémák és a légrugós kompresszor állapotának gondozása
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-3482
  Elérhető
602.19 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-3177
  Kérésre
581.03 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-2937
  Elérhető
347.13 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-3243
  Kérésre
366.18 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-3241
  Elérhető
517.53 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-2210
  Kérésre
336.55 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-2211
  Kérésre
329.14 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-2932
  Elérhető
601.13 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-3242
  Elérhető
305.86 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-3021
  Elérhető
472.02 €
Producer : Arnott
Modell :
Original part number : P-4344
  Kérésre
739.78 €

A legkeresettebb márkák

LÉGFÜGGESZTÉSES KOMPRESSZOR

LÉGFÜGGESZTÉSES KOMPRESSZOR

A légrugós kompresszort légrugózáshoz tervezték, és egy nagy teljesítményű dugattyús kompresszor. A légrugós rendszer egyik legfontosabb eleme, mert ez biztosítja a nyomást. Egy szegmenses dugattyúból áll, amely olajmentesen működik fémházban. Van egy villanymotor, ami meghajtja a dugattyút a hengerben. A beszívott levegőt a dugattyú mozgása összenyomja. A légrugós kompresszor egy dehidratálóból is áll, amely kiszárítja a légkörből érkező, korábban szűrővel megtisztított levegőt. A dehidratátorban a beáramló levegő által felszabaduló nedvesség rövid ideig tárolódik, amíg a légrugós kompresszor működése során keletkező hő révén el nem párolog. Be- és kikapcsolása egy relé segítségével történik, amelyet az elektronikus vezérlőegység vezérel. Egy mágnesszelep gondoskodik a túlnyomás felszabadításáról, vagy olyan nyomásról, amelyre jelenleg nincs szükség. Egyes gyártók, például a WABCO légrugós kompresszort gyártanak, amely hőérzékelőn keresztül működik. Amikor a ház túlmelegszik és 140 fok fölé emelkedik, leállítja az áramot. Más márkák, például az AMK, idővel ellátják ezt a funkciót. Általánosságban elmondható, hogy normál működés mellett a légrugós kompresszor nagyon rövid ideig, akár 40 másodpercig működik. A vadonatúj légrugós kompresszor maximális nyomása 17-21 bar között változik. A legtöbb légrugós autóban van egy légtartály, amely hatékonyan szabályozza a nyomást a rendszerben, így csökkenti a légrugós kompresszor aktiválási idejét. 13-15 bar szükséges a normál üzemi nyomáshoz és a légrugózás normál működéséhez. Ilyen jelzőfények esetén a légrugós kompresszornak körülbelül 13-15 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy az autót egyik szintről a másikra emelje. Egyes márkáknál, például az AMK-nál, az Air Suspension Compressor dugattyús szivattyúja mindkét irányban, így kétszer gyorsabban teljesít időegységenként. Ez meghosszabbítja magának a légrugós kompresszornak az élettartamát.

A LÉGFÜGGESZTÉSES KOMPRESSZOR TÍPUSAI ÉS MÁRKÁI


A légrugós kompresszornak leggyakrabban két típusa van:

 
WABCOlégrugós kompresszort gyárt a legtöbb AUDI autóhoz - A6, A8, Q7, egyes BMW-X5F15, F07, F11, X5E53, E39 és Volkswagen Touareg modellekhez, például a MERCEDES egyes típusaihoz - W220, W211, W212 . A fent felsorolt ​​légrugós kompresszorok mindegyike eredeti WABCO, Németországban gyártott és online áruházunkban elérhető.
 
AMKgyártson légrugós kompresszort a legtöbb MERCEDES modellhez - W164, W221, W222, W251, valamint egyes BMW modellekhez - X5 / 6 E70 / 71, E61. A fent felsorolt ​​légrugós kompresszorok mindegyike eredeti AMK, Németországban gyártott és online áruházunkban elérhető.
 
Mindkét gyártó nagy múltú, világhírű német cég. Mindkét típusú légrugós kompresszort eredeti beépítésre gyártják a MERCEDES, BMW, AUDI és mások gyáraiban. Mi, az Aeropik.hu-nél, örömünkre szolgál, hogy 2013 óta az AMK forgalmazói vagyunk. Ez azt jelenti, hogy az általunk kínált mindkét légrugós kompresszor márka eredeti a modellekhez, és az autó gyártásába beépítve ugyanaz. Pontosan ugyanazon a gyártósoron készülnek, mint az autó gyártása során használt légrugós kompresszor. Ön, vásárlóink, kihasználhatja a lényegesen alacsonyabb árakat, mert a szóban forgó légrugós kompresszor típusok közvetlenül a gyártótól érkeznek - hozzánk, anélkül, hogy átmennének a MERCEDES-en, BMW-n vagy AUDI-on, ahol általában 3-4-szeresére duzzadnak az áraik. mert az eredeti számukkal vannak felcímkézve.


 
SZÁRMAZÁSI GARANCIA LÉGFÜGGESZTŐ KOMPRESSZORRA

Rendkívül fontos, mielőtt kiválasztja a légrugós kompresszor vásárlási helyét, győződjön meg arról, hogy a megfelelő, eredeti légrugós kompresszort vásárolja, ugyanazt, amelyet az autó gyártása során beépítettek. A piacot elárasztják mindkét márka nem szabványos kínai légrugós kompresszorai. Nagyon egyszerűen és határozottan megállapíthatja a légrugós kompresszor eredetét. A gyenge minőségű kínai replikákon, az eredeti légrugós kompresszorral ellentétben, nincs dombornyomott forró bélyegző a márkával a karosszéria fémén.

A LÉGFÜGGESZTŐ KOMPRESSZOR CSATLAKOZTATÁSÁNAK PROBLÉMÁI ÉS GONDOZÁSA
A légrugós kompresszor normál működéséhez a minimálisan lehetséges üzemi nyomás körülbelül 9,6 bar, amely alatt a szelepvezérlő egységben elhelyezett külön nyomásérzékelő már nem működik, és a légrugós rendszer nem tud normálisan működni. Ha ez alatt a nyomás alatt állítják elő, a légrugós kompresszor működése sérül. A legtöbb MERCEDES modell műszerfalán a MALFUNCTION felirat jelenik meg, az AUDI modelleken pedig egy sárga autó világít a műszerfalon. Ebben a helyzetben a kompresszor már túlmelegedett és 140 fok fölé emelte a hőmérsékletet, ahol a WABCO modellekben a légrugós kompresszor egy hőmérséklet-érzékelőt vált ki, amely leállítja a kompresszorba táplált áramot.

Ugyanazon a hőmérsékleten, de elméletileg a légrugós kompresszor AMK modelljeiben az áram leáll, de nem hőmérséklet-érzékelővel, hanem a megszakítás nélküli működési idő alapján, általában 80-90 másodperc. Mindkét esetben a légrugós kompresszor problémája egy elhanyagolt légszivárgási probléma és a nyomólégrugók késleltetett cseréje. Akár néhány napig is elég szivárgó légrugóval közlekedni, ami a légrugós kompresszor meghibásodásához vezethet. Ügyfeleinkkel folytatott beszélgetések során arra a következtetésre jutottunk, hogy nem tudják pontosan, hogyan és milyen okból törik el a légrugós kompresszor. Az autó tulajdonosa szinte mindig tudatában van annak, hogy probléma van a légrugó légszivárgásával. Azt viszont elmondja, hogy reggel az egyik oldalon leeresztve találja az autót, de amikor elindítja, feláll, és egész nap gond nélkül vezet. Amit nem tud és nem vesz észre, az az, hogy a szivárgás nem szűnik meg, ellenkezőleg, a légrugó mozgása és a mikrorepedések sokkal gyorsabb ki- és záródása miatt felerősödik. Ilyen hatalmas szivárgás esetén a légrugós kompresszornak szinte folyamatosan működnie kell. 140 fokos túlmelegedés után az árama leáll és a panelen a hiba tény. Az autó következő ki- és bekapcsolásakor a helyzet újraindul, míg végül a légrugós kompresszor teljesen megsérül. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a WABCO és az AMK légrugós kompresszorokhoz különálló alkatrészek és alkatrészek nem kaphatók és nem gyártanak a gyártók által. Minden alkatrész, például szegmensek, tömítések, dugattyúk stb. kínai eredetű, és minőségük hasonló a légrugós kompresszor minőségéhez.

Az légrugós kompresszor szolgáltatás karbantartása magában foglalja a szűrő időszakos ellenőrzését, amelyen keresztül a beáramló levegő megtisztul. Régi, eltömődött szűrővel vagy szűrőtömlővel a légrugós kompresszornak nincs hova levegőt vennie a nyomás befecskendezéséhez. Egy idő után túlmelegedés és teljes károsodás következik be. Probléma lehet a szűrőtömlő sérült épsége is. Ekkor a víz valószínűleg közvetlenül a légrugós kompresszor belsejébe kerül. A teljes kár következik. Ugyanez történhet ragasztáskor, a légrugós kompresszort vezérlő relé "zárt" állásában. A légrugós kompresszor cseréjekor a relét és a szűrőt ki kell cserélni. A költségek elhanyagolhatóak, és a fent leírt problémák elkerülésének előnyei garantáltak. A www.aeropik.hu e-shopjában. mindent megtalál, amire szüksége van autója légrugós rendszerének karbantartásához.