Utángyártott cserealkatrészek és miért érdemes őket választani

Utángyártott cserealkatrészek és miért érdemes őket választani

Mit jelent az "utópiac" kifejezés?

Az utángyártott cserealkatrészek olyan cserealkatrészek, amelyeket olyan cég gyárt, amely nem az Ön járműve eredeti gyártója, de minősége megegyezik az eredetivel.

Más néven:

Alap alkatrészek
Ezek nem OEM alkatrészek
Értékesítés utáni szolgáltatás
A járműgyártó márkáját hordozó alkatrészeken (azaz OEM-alkatrészeken) kívül vannak olyanok is, amelyeket ugyanazon a gyártósoron gyártanak, mint az eredeti járműalkatrészt (azaz OES), valamint más, járműgyártó által gyártott alkatrészeket is. minőség". Az ezekbe a kategóriákba tartozó alkatrészek gyakran olcsóbbak, mint a járműgyártó által márkázott azonos alkatrészek."

(AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGÁNAK közleménye; {SEC (2009) 1052} {SEC (2009) 1053})

Mikor használnak utángyártott alkatrészeket?

Ha autóbaleset utáni javításról van szó, a biztosítótársaságnak lehetősége van cserealkatrészek használatára az eredeti gyártó (OEM) alkatrészek helyett. Néha ezeket az alkatrészeket ugyanaz a gyártó gyártja, mint az eredeti alkatrészt.

Gyengébb minőségűek az utángyártott alkatrészek?


Az utángyártott és OEM alkatrészek előnyei és hátrányai.
Az utángyártott alkatrészek évek óta vita tárgyát képezik. A fogyasztók attól tartanak, hogy az ilyen típusú cserealkatrészek nem olyan jók, biztonságosak és megbízhatóak, mint az eredeti OEM alkatrészek. Ez egy teljesen hibás koncepció.

Egyes autójavító műhelyek egyre inkább előnyben részesítik az „utángyártott” alkatrészeket, mint jobb minőségű alkatrészeket, amelyek viszont egyre népszerűbbek és a gyártói alkatrészek alternatíváinak számítanak, sőt egyes esetekben felmerült, hogy akár alternatívát is jelenthetnek. Az alap- vagy pótalkatrészek gyártói sok esetben drágább anyagokat vagy fejlettebb technológiát alkalmazhatnak a gyártásukhoz, mint a hivatalos gyártók.

Az "utópiac" másik előnye például, hogy gyakran hosszabb (néha életre szóló) garanciával rendelkeznek.

Vannak különböző típusú utángyártott alkatrészek?

Ha ilyen típusú alkatrészekről van szó, minden bizonnyal meg kell győződnie arról, hogy rendelkeznek-e tanúsítvánnyal. A járműalkatrész-tanúsító egyesületek magas szabványokkal és irányelvekkel rendelkeznek a gyártásra vonatkozóan. Gyártási teszteket végeznek, az anyagok minőségét és az alkatrészek sértetlenségét. A tanúsítás megszerzéséhez az alkatrészeknek átmenő teszteknek meg kell határozniuk, hogy „funkcionálisan egyenértékűek” az OEM alkatrészekkel. Az Aeropiknál ​​olyan tanúsított tartozékokat talál, amelyek átmentek a minőségi tesztek minden szakaszán.

Mi az előnye az utángyártott alkatrészeknek?

Az Amerikai Biztosítók Szövetsége (PCI) szerint ugyanazok a cserealkatrészek évente 1,5 milliárd dollárt takarítanak meg a fogyasztóknak, és egy OEM-alkatrész átlagos költsége hozzávetőlegesen 60%-kal több. Pénzt takaríthat meg a javítási költségeken. Ezek olcsóbbak is lehetnek, mint az eredeti gyártói alkatrészek, így időt takaríthat meg a tulajdonos az autójavítás során.

Az AMK-hoz hasonló márkák forgalmazóiként az Aeropiknál ​​lehetőségünk van utángyártott alkatrészeket értékesíteni anélkül, hogy a hivatalos gyártóknál átmennénk, néha sokkal alacsonyabb áron, mint amit ott talál. Vagyis az alkatrész "utángyártott", de az eredeti gyártótól származik.

Összefoglalva: az utángyártott alkatrészek kevésbé költségesek az OEM alkatrész cseréje, és pontosan ugyanolyan minőségűek – csak nincs rajtuk a gyártó márkacímkéje.

Az Aeropiknál ​​készséggel segítünk ügyfeleinknek a minőségi tanúsított utángyártott alkatrészek és OEM alkatrészek felkutatásában megfizethető áron Webáruházunkban az importált alkatrészek márkáinak széles választékát találja.Légrugózási tapasztalattal rendelkező profi csapatunk válaszolhat a kérdéseire.