Az alkatrészek páros cseréje

Az alkatrészek páros cseréje

Miért különösen fontos az alkatrészek páros cseréje a légrugós rendszerben?

A légrugós rendszer egyik fő eleme, a légrugók és a léglengéscsillapítók gumihüvelyeket tartalmaznak. A gumi természetes termék, hajlamos a kopásra és az elöregedésre, ezért a légzsák elhasználódó alkatrész. Az abroncs kiszárad és apró mikrorepedések keletkeznek, ahol a légrugók folyamatosan fel-le dörzsölődnek menet közben. A jármű diagnosztizálása során ajánlatos ellenőrizni a légrugókat, hogy vannak-e ezek az apró repedések, és ha vannak, cserélje ki őket, hogy elkerülje a nagyobb sérüléseket az idő múlásával.

Általában még a jó minőségű légrugókat is hat-tíz évente cserélni kell. A külső körülmények, beleértve az éghajlatot, az útviszonyokat és a szennyeződések és az úttörmelékek állandó koptatását, vagy télen a sót és a lúgot, szintén befolyásolják a légrugózás alkatrészeinek működését és élettartamát. Ezenkívül az alacsonyabb hőmérséklet merevebbé és kevésbé rugalmassá teszi az abroncsot, míg a melegebb körülmények miatt az abroncs gyorsabban szárad. Mind a magas, mind az alacsony hőmérséklet a már elhasználódott gumianyag megrepedését okozhatja.

 

     

 

A`gyártott gumiabroncs minősége döntő fontosságú a légrugók élettartamának meghatározásakor. Az abroncson kívül más alkatrészek is fontosak, beleértve a krimpgyűrűket, az O-gyűrűket és a dugattyúanyagot. Bár egyes olcsó másodlagos piaci légrugók első ránézésre teljesen azonosnak tűnhetnek az eredetivel, a különbségek igen jelentősek lehetnek! Az olyan kompromisszumok, mint a gyengébb gumi használata, a gyengébb minőségű alkatrészek és/vagy a dugattyús kialakításban történő konszolidáció, alacsonyabb nyomáshoz és töréshez, nehéz beszereléshez, a lengéscsillapítók komfortérzetének csökkenéséhez, valamint a felfüggesztés nagyobb zajához, vibrációjához és merevségéhez vezethet.

Amikor a légrugó/lengéscsillapító végleg elhasználódik, erősen javasolt a párcsere. Még ha a szivárgás csak az autó egyik oldalán jelentkezik, akkor is javasolt a másik oldal cseréje is. Az ellenkező oldalon lévő légrugó/lengéscsillapító minden bizonnyal ugyanazoknak az út- és időjárási viszonyoknak volt kitéve, mint a futásteljesítmény és az évjárat, mint a sérült oldal, ezért ugyanolyan kopásnak volt kitéve. Valószínűleg a másik alkatrész, amely első pillantásra nem tűnik sérültnek, a közeljövőben ugyanezekkel a problémákkal fog szembesülni, és ismételten egy garázsba kell menni. Néha a probléma a másik oldallal nagyon hamar jelentkezik, akár egy-két héttel az első problémás rész cseréje után. Nagyon gyakran csak az egyik oldali alkatrész cseréje után, a rendszer utólagos levegővel való feltöltésekor a másik oldalon lévő alkatrész szó szerint felrobban, mert már az egész légrendszer leggyengébb láncszeme. Óhatatlanul cserére szorul, és az ezzel járó bajok már ott vannak. Időveszteség egy másik alkatrész leszállításához, szervizidő elvesztése az emelőn elakadt autó miatt, valamint az autó ezen idő alatt történő használatának hiánya. A csalódások és kellemetlenségek jelentősek, különösen akkor, ha a szolgáltatás látogatása után már megtervezte az utazást, időpontot.


Bár a legtöbb résznél nem kötelező a páros csere, mégis erősen ajánlott. A páros cserét általában a standard rugós lengéscsillapítók esetében is javasolják, hogy elkerüljük a hatásfok és a csillapítás közötti különbségeket ugyanazon a tengelyen. Az amortizáció, valamint az abroncsok megbízhatósága mindkét oldalon szintén drasztikusan eltérő. Az új és a régi lengéscsillapítók funkcionális különbsége a légrugós lengéscsillapítókra is vonatkozik. Ha nem párban változnak, a vezetés, a vezetés és a jármű stabilitása jelentősen romlik, ami kiszámíthatatlan vezetési magatartáshoz, veszélyes és kockázatos helyzetekhez vezethet.

Az Aeropik.hu ​​törekednek arra, hogy tartós termékekkel biztosítsák a biztonságos vezetést, ezért válasszon és kínáljon vásárlóinknak a legjobb minőségű gumiból (Continental ContiTech) vagy másból készült alkatrészeket légrugóinkhoz és lengéscsillapítóinkhoz. A légrugózás 12 éves tapasztalatával csak bevált, kiváló termékminőségű gyártókkal tudtunk kapcsolatot kialakítani. Forgalmazói vagyunk néhány olyan világhírű cégnek a légrugózás területén, mint az Arnott USA, a BWI csoport, az AMK Németország, a Wabco Németország, a Vemo Németország, a Britpart UK. Némelyikük légrugós alkatrészeket gyárt az autó gyártása során történő eredeti beszereléshez. Az árucikkek nagyon nagy részénél sikerült 1% alá csökkenteni a reklamációt, az eredeti alkatrészekkel való összehasonlításhoz pedig a tűréshatár 3%. és több tucat termékünk van nulla, és szó szerint nincs panasz az eladott egységek ezreire.

Címkék : pair